Breng een bezoek
aan De Blauwe Zaal

Op een boogscheut van het traject van de Lamme Goedzak, bevindt zich het hippisch centrum De Blauwe Zaal, een paradijs voor ruiter en paard. Het heeft een prachtige, centrale ligging in het Brugse Ommeland en kent een rijke geschiedenis. Al eeuwenlang is het een begrip in de ruime Brugse regio. In 2022 onderging de Blauwe Zaal een ware transformatie: het werd uitgebreid en gerenoveerd tot een modern ruitersportcentrum waar paard en ruiter centraal staan.

Er valt in het domein De Blauwe Zaal ook heel wat anders te beleven. Je kunt er je vakantie doorbrengen met je paard of tussen de paarden. In Hoeve De Blauwe zaal geniet je van een comfortabel verblijf in het platteland in één van de vijf elegante gastenkamers, van de gezellige ambiance in het authentieke clubhuis of van het prachtige uitzicht op het zonnige terras.

Verder doet het domein ook dienst als wijndomein van de Belgische kwaliteitswijn Mérula.  Eén van de wijngaarden bevindt zich op de site en in de gloednieuwe wijnwinkel, dat uitblinkt met zijn strak design, proef je de wijnen van Mérula.

Een absolute aanrader dus om je bezoek aan de Lamme Goedzak te combineren met een bezoek aan het domein van de Blauwe Zaal!

BZ A4

Verblijf op het
Brugse platteland

Wil je het Brugse Ommeland met haar prachtige polderschap, of de steden Brugge en Damme verder ontdekken? Dan is Hoeve De Blauwe Zaal de ideale uitvalsbasis voor je verblijf. Van actief tot gastronomisch, van relaxed tot bruisend: hier is er voor elk wat wils.

In de 5 elegante gastenkamers geniet je van een comfortabel verblijf op het platteland en de weidse polderlandschappen. Alle kamers zijn recent vernieuwd en stralen moderne landelijke charme uit.

In de gezellige en goed uitgeruste keuken vind je alles wat je nodig hebt om maaltijden te voorzien. Gastronomisch genieten doe je in de vele toprestaurants in de buurt, zowel in Brugge als in Damme.

Image 9

Geniet van de
lokale Mérula wijn

Het domein de Blauwe Zaal, doet naast hippisch centrum, ook dienst als wijndomein van de Belgische kwaliteitswijn Mérula.  Wat begon als een kleinschalig wijnproject, groeide doorheen de jaren uit tot een wijnhuis met naam. Vandaag telt het wijndomein Mérula meer dan 33.000 ranken, verdeeld over verschillende domeinen in de regio van Brugge.

Eén van de wijngaarden bevindt zich op de site van De Blauwe Zaal. Deze wijngaard werd in 2020 aangeplant en telt circa 26.000 wijnstokken met druiven voor mousserende wijnen. De wijnen proeven doe je in de gloednieuwe winkel dat uitblinkt met zijn strak design.

Misschien proefde je de wijn Belgische kwaliteitswijn Mérula al op de Lamme Goedzak. Een bezoek aan het wijndomein Mérula is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Belgische wijnbouw. De rondleiding gaat via de wijngaard naar het wijnhuis, waar de vinificatie en de botteling gebeuren. Na de deskundige uitleg ontdek je de Mérula-wijnen tijdens een gezellige degustatie.

DSC04261

Bike & boat langs
de Damse Vaart

De Lamme Goedzak en Ben's Bikes slaan de handen in elkaar en bieden een unieke ervaring van fietsen en varen aan.
Voor € 18 huur je een fiets voor een volledige dag in combinatie met een vaart (enkel) op de Lamme Goedzak!

De voucher voor Bike & Ride is te koop bij Ben's Bike in Brugge (Concertgebouw) of bij de toeristische dienst van de stad Damme (Visit Damme).

 Afhankelijk waar je start met fietsen, kies je zelf of je in Brugge of in Damme op de Lamme Goedzak stapt.

89

Doorloop de gratis kunstroute àmare

Op de Lamme Goedzak ontdek je het knappe kunstwerk 'de duiker'* van kunstenaar Philippe Timmermans. Dit kunstwerk maakt deel uit van het nieuwe en unieke kunstproject, àmare.

Het iconische landschap van de Damse Vaart is met haar schilderachtig panorama de ideale setting voor dit nieuwe en unieke kunstproject. De kunstroutestaat in het teken van de liefde voor de streek en brengt 22 geroemde kunstenaars naar het Brugse Ommeland, zoals Koen Vanmechelen, Wim Delvoye, Arne Quinze, …

De start van de kunstroute begint op het domein van De Blauwe Zaal, dat ook het algemeen infopunt is. Meer dan 20 kunstwerken staan verspreid in het prachtige landschap tussen Brugge en Damme. Ze verbinden een wandel- en fietsroute van 7,6 km die op elk kaartpunt gestart kan worden, dus ook op de Lamme Goedzak.

* De “duiker” is een steeds terugkerend thema in het beeldend werk van kunstenaar Philippe Timmermans. Het begon een 35 jaar geleden met de iconische duiker op het dak van een huis aan de Lindelei in Gent, en het onderwerp is Timmermans blijven inspireren.

Philippe Timmermans

Neem contact
op met ons

Wens je meer informatie of had je graag een reservatie gemaakt?

Stuur dan een mailtje naar 
office@lammegoedzak.com
of bel naar +32 (0)471 19 40 05  of gebruik het invulformulier.